Несподіваний поворот у вічній суперечці: так, що шкідливіше цукор чи його замінники


Що таке підсолоджувач

  • штучні підсолоджувачі – це синтетичні харчові добавки, які в 200-20 тисяч разів солодші за столовий цукор. З 1970-х років шість із них були схвалені: аспартам, сукралоза, сахарин, ацесульфам калію, неотам і адвантам.
  • підсолоджувачі на основі рослин і фруктів – виготовляються з листя або плодів певних рослин і принаймні в 100 разів солодші за цукор. До їх складу входять екстракти рослини стевія та плодів монаха.
  • цукрові спирти – не є ні цукрами, ні спиртами, а натомість є типом вуглеводів, які мають солодкий смак, але містять менше калорій. Вони мають такі назви – сорбіт, ксиліт, маніт, еритрит, і в природі містяться в деяких фруктах і овочах, таких як ананаси, чорнослив і гриби.

Некорисні цукрозамінники

Їжте цукор, але в міру, і буде вам щастя!
«Цукор — це біла смерть». Кожен чув цю приказку, але хіба замінники цукру перестали бути злом?
Новини України онлайн - Ukrinformer
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Підтвердіть що Ви не робот *Капча загружается...