Основні нюанси вибору кави для закладу харчування

Кава для закладів харчування

Вибір кавових зерен вкрай важливий для приготування смачних та запашних напоїв. Сьогодні на ринку можна знайти найрізноманітніші типи сортів, однак не завжди зрозуміло, як підібрати найкращі. Розгляньмо кілька найважливіших критеріїв та нюансів, які необхідно врахувати при виборі.

Також обов’язково у кав’ярню потрібно придбати молочну продукцію для надання яскравого смаку кавовим напоям. Замовити молоко оптом у Києві можна в магазині MilkDiller. У каталозі доступне як звичайне коров’яче, так і рослинні варіанти.

Методи обробки кавових зерен

Кавові дерева приносять плоди, кісточки яких є кавовими зернами. Щоб отримати каву, необхідно відокремити ці кісточки від м’якоті.

Існує декілька основних способів обробки:

  1. Сухий метод – ягоди розкладають на сонці для висушування, після чого видаляють затверділий м’якуш. Такі зерна мають насичений смак із легкою кислинкою та фруктово-ягідним ароматом.
  2. Вологий метод – ягоди спочатку розм’якшують у воді, потім м’якуш видаляють механічним способом. Зерна покриті щільною плівкою, яку розщеплюють ферментацією за допомогою дріжджових грибків та інших мікроорганізмів. Після цього їх промивають і висушують.

Також є змішаний метод – після промивання зерна висушують без використання ферментів. На їхній поверхні можуть залишатися часточки м’якоті, що впливає на відтінок зерен та надає їм вираженого аромату й солодкуватого присмаку.

Ступені обсмажування кави

Чим сильніше обсмаження, тим вираженішими стають гіркуватість та насиченість смаку. Одна й та ж кава може мати різні відтінки смаку залежно від інтенсивності обсмаження.

У різних країнах поширені свої стандарти обсмаження:

  1. Скандинавська – легка обробка, що надає зернам світло-коричневого кольору. Ідеально підходить для кави з молоком чи вершками, створюючи ніжний смак.
  2. Американська – зерна стають яскраво-коричневими, з’являється характерна гіркуватість.
  3. Віденська – темно-коричневі зерна мають гладку поверхню та солодкуватий посмак.
  4. Французька – набувають темно-шоколадного кольору та насиченого аромату, надаючи каві карамельних ноток.
  5. Італійська – зерна майже чорні, з інтенсивним ароматом та високим вмістом кофеїну. Напій має виражену гіркуватість. Подібний ефект дає іспанське, кубинське, новоорлеанське та подвійне обсмаження. Якщо використовувати нестійкі сорти кави, зерна можуть повністю згоріти.

Крім географічної класифікації, ступінь обсмаження також визначають за змінами, які відбуваються з зерном під час термічної обробки. Зокрема, для середнього ступеня обробки виділяють чотири основні стадії:

  1. Сіті (міське обсмажування).
  2. Сіті плюс (посилене міське).
  3. Full City (повне міське).
  4. Full City плюс (посилене повне міське).

Саме таку продукцію найчастіше використовують у кавомашинах у кав’ярнях. Відмінності між цими стадіями можуть бути ледь помітними – деякі сорти переходять на новий рівень всього за 15–60 секунд.

Купуючи каву, не забувайте замовити молоко для ресторанів високої якості в магазині MilkDiller, адже молочна нотка додасть солодкого та запашного смаку вашим напоям.

Новини України онлайн - Ukrinformer
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Підтвердіть що Ви не робот *Капча загружается...