У Сумській області подружжя отруїлося грибами



У Сумській області чоловік і жінка отруїлися грибами. Про це повідомляє Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб УНН.

“Як з'ясувалося, потерпілі, 33-річний чоловік та 33-річна жінка, жителі Глухівської територіальної громади, на власному подвір'ї збирали несправжні дощовики, які належать до неїстівних отруйних грибів. Крім того, на власному подвір'ї назбирали несправжні дощовики”, – йдеться в повідомленні. Особливого підходу вимагає і технологія приготування страв з грибів, а в даному випадку гриби лише смажені завдяки зусиллям лікарів Глухівської лікарні вдалося уникнути найгіршого і стан хворих. покращення”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що причиною отруєння грибами є недбале, небезпечне, зневажливе ставлення до збору грибів, недотримання технології приготування грибів.

Симптоми отруєння грибами:

нудота,

блювота,

біль у животі

підвищене потовиділення,

зниження артеріального тиску,

судоми,

мимовільне сечовипускання,

діарея

розвиток симптомів серцево-судинної недостатності.

У Черкасах після посухи з отруєнням госпіталізували 8 людей, з них 3 дітей5 серпня 2024, 12:21 • 15548 переглядів

Щоб запобігти отруєнню грибами, необхідно дотримуватись таких вимог:

1. Не збирайте гриби:

якщо ви не впевнені, що знаєте їх – якими б апетитними вони не здавалися;

поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх сміттєзвалищах, у хімічно та радіаційно небезпечних зонах;

невідомі гриби;

з пошкодженою ніжкою, старий, в'ялий, червивий або слизовий;

пластинчасті гриби, тому що під них маскуються отруйні гриби.

2. Купуйте гриби тільки в місцях, призначених для їх продажу (магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках), особливо уникайте стихійних ринків.

3. Не куштуйте сирих грибів.

4. Ще раз перевірте гриби вдома. Все сумнівне – викидайте. Нижню частину ніжки гриба, забруднену землею, викиньте. Печериці промийте, зніміть слизову плівку з капелюшки маслюків і печериць.

5. Гриби необхідно варити в день збору, інакше в них утворюється трупна отрута. При обробці відваріть гриби у воді 7-10 хвилин, потім злийте відвар. Тільки після цього можна варити або смажити гриби.

6. Ні в якому разі не пригощайте грибами дітей, людей похилого віку та вагітних жінок.

7. Дотримуватись правил консервування грибів. Неправильно приготовлені консервовані гриби можуть стати причиною дуже серйозного захворювання – ботулізму. Гриби, які довго зберігалися, необхідно відварити 10-15 хвилин.

“У всіх випадках отруєння грибами необхідно негайно звертатися за медичною допомогою”, – йдеться в повідомленні.



Джерело

Новини України онлайн - Ukrinformer
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Підтвердіть що Ви не робот *Капча загружается...